Світові індекси падають на поганих новинах зі США

Понеділок, 2 листопада 2009, 11:04

Американські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у п'ятницю на слабкій статистиці, завершивши тиждень максимальним падінням з травня.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з даними міністерства торгівлі США, витрати населення країни у вересні знизилися вперше за останні п'ять місяців - на 0,5%. При цьому доходи американців не змінилися. Експерти прогнозували скорочення витрат на 0,5% і не очікували зміни доходів.

Крім того, індекс довіри споживачів у США, що розраховується економістами Мічиганського університету, в жовтні знизився до 70,6 пункту в порівнянні з 73,5 пункту місяцем раніше.

Реклама:

Опубліковані статдані, а також очікування того, що банк CIT Group може оголосити про банкрутство, збільшили сумніви інвесторів в тривалості відновлення економіки.

Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції фінансових компаній, опустився за підсумками торгів на 4,8%, що стало максимальним зниженням серед 10 основних галузевих індикаторів індексу.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в п'ятницю на 249,85 пункту (2,51%) - до 9712,73 пункту.

Standard & Poor's 500 опустився на 29,92 пункту (2,81%), склавши 1036,19 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 52,44 пункту (2,5%) - до 2045,11 пункту.

Європейські фондові індекси знизилися в п'ятницю на негативній звітності Alcatel-Lucent, а також на новинах про те, що витрати американців у вересні знизилися вперше за останні п'ять місяців.

Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів зменшився на 2%. У жовтні він опустився на 2,3%, причому на цьому тижні індикатор втратив 3,3%. Падіння індексу за місяць стало максимальним з лютого.

"У наступні два-три місяці ми можемо побачити бічний тренд на ринку. Є ризик зниження, з огляду на тривалість ралі", - прогнозує заступник голови Credit Suisse Asset Management Боб Паркер.

15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів у п'ятницю.

Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють зниження в понеділок через ослаблення цін на сировину і скорочення споживчих витрат в США.

Зведений індекс MSCI Asia Pacific опустився на 1,5% - до 114,76 пункту.

Японський Nikkei 225 упав на 2,3%, гонконгський Hang Seng - на 1,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!