Жеваго отримав дивіденди від Ferrexpo

Понеділок, 2 листопада 2009, 10:29

Компанія Ferrexpo, основним виробничим активом якої є Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК), повідомила про виплату 20 млн. доларів як дивіденди за I півріччя 2009 року.

Більша частина дивідендів, понад 10 млн. доларів, дістанеться українському бізнесменові Костянтину Жеваго, якому належить 51% акцій Ferrexpo, пише газета "Дело".

Чверть отримає чеський бізнесмен Зденек Бакала, який через компанію RPG Industries володіє приблизно 25% акцій Ferrexpo.

Отримають свою частку і співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. У їх власності перебуває 8% цінних паперів компанії.

Реклама:

Виплачувати дивіденди рада директорів вирішила наприкінці жовтня. Спочатку рішення мало бути оголошено за підсумками роботи компанії за 6 місяців 2009 року на початку серпня.

"Рада директорів відклала своє рішення по оголошенню піврічного дивіденду у зв'язку зі складними ринковими умовами в II кварталі", - прокоментував ситуацію голова ради директорів компанії Ferrexpo Майкл Абрахамс.

Згодом ситуація на ринках покращилася, і компанія успішно завершила переговори з більшістю своїх довгострокових контрактних клієнтів, що дало можливість розпочати виплату дивідендів акціонерам.

Практика виплати дивідендів кожні півроку є традиційною для компанії з моменту проведення IPO на Лондонській фондовій біржі в 2007 році.

Середня сума кожної виплати коливається в районі 20 млн. доларів.

Як заявляють в компанії, виплати дивідендів не повинні вплинути на інвестиційні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!