Канадська компанія купує луганського газовидобувача

Четвер, 19 листопада 2009, 19:48

Канадська Kulczyk Oil Ventures Inc. підписала угоду про покупку за 45 млн. дол. 70% луганського ТОВ "КУБ-Газ" в американської Gastek LLC (Каліфорнія).

Про це повідомляється в прес-релізі компанії Kulczyk Oil, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Купівля здійснюється через її дочірні компанії Kulczyk Oil Ventures Limited (KOVL) і Loon Ukraine Holdings Limited (Loon Ukraine), а в результаті її власником 70% "КУБ-Газа" через Loon Ukraine стане KOVL.

Відповідно до підписаної угоди про покупку, KOVL дасть завдаток Gastek 1,35 млн. дол., а операція буде завершена після виконання низки необхідних умов, зокрема, отримання дозволу Антимонопольного комітету України та закриття первинної публічної пропозиції акцій Kulczyk Oil, запланованої на Варшавській фондовій біржі .

Відповідно до прес-релізу, основні активи "КУБ-Газа" складаються з чотирьох родовищ газу в Східній Україні в Дніпровсько-Донецькому басейне.

Для оцінки запасів вже найнята компанія RPS Energy - підрозділ RPS Group plc.

Згідно з її звітом, чисті доведені запаси цих родовищ становлять 8,5 млрд. куб футів природного газу (BCF) і 42 тис. барелів конденсату, з урахуванням вірогідних - відповідно 15 млрд. BCF і 80,7 тис. барелів, а з урахуванням ще й можливих запасів оцінюються в 22,2 BCF і 122,1 тис. барелів.

Передбачається також наявність додаткових ресурсів, план розвитку яких зараз розглядає Kulczyk Oil.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!