"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінпослуг переглянув вимоги до страховиків

Четвер, 19 листопада 2009, 16:54

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) на засіданні 19 листопада ухвалила рішення скасувати розпорядження "Про затвердження вимог до рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховиків-нерезидентів та перестраховиків-нерезидентів".

Про це повідомили в комісії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалене у зв'язку з відмовою у погодженні документа Державним комітетом фінансового моніторингу України.

У комісії також повідомили, що Держфінпослуг має намір продовжувати роботу над вимогами до рейтингу фінансової надійності страховиків-нерезидентів та перестраховиків-нерезидентів та знайти компроміс між реаліями діяльності страхових компаній і вимог Держфінмоніторингу.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції на прохання Держфінпослуг на початку жовтня поточного року повернула їй на доопрацювання дане розпорядження.

Розпорядження Держфінпослуг передбачала, що рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховиків-нерезидентів та перестраховиків-нерезидентів на день укладання договору з українською компанією має бути визначено міжнародними рейтинговими агентствами AMBest (США), Moody's Investors Service (США), Standard & Poor's (США) і Fitch Ratings (Велика Британія) і відповідати рівню, не нижче кредитного рейтингу зовнішніх довгострокових державних зобов'язань України.

Крім того, зазначалося, що рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховика-нерезидента визнається в Україні у випадку його оприлюднення у бюлетенях міжнародних рейтингових агентств або розміщення на веб-сайтах відповідних агентств.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: