Moody's придумало нову методологію для зниження рейтингів

Четвер, 19 листопада 2009, 13:37

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило рейтинги 775 боргових паперів 170 банків з 36 країн світу на перегляд з можливістю зниження через затвердження нової методології для присвоєння таких рейтингів.

Про це повідомляється в прес-релізі рейтингового агентства, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Перегляд почався після оголошення агентства про використання нової методології присвоєння рейтингів, яка враховує той факт, що втручання деяких урядів у справи "проблемних" банків не принесли бажаного результату, а навпаки, погіршили ситуацію.

Наприклад, деякі пакети заходів щодо сприяння банкам передбачали припинення купонних виплат за субординованими і гібридними борговими паперами банків як засіб збереження капіталу.

Реклама:

До кризи експерти Moody's за присвоєння рейтингів виходили з припущення, що надання банкам допомоги з боку урядів буде до певної міри вигідно власникам субординованих і гібридних боргових паперів, так само як і старшим кредиторам.

Аналітики агентства очікують, що до 40% всіх рейтингів, поміщених на перегляд, можуть бути зняті з нього із зниженням на 1-2 рівня, 50% можуть бути знижені на 3-4 ступені, інші - на 5 і більше ступенів.

Перегляд рейтингів буде завершено в найближчі три місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!