"Дочка" "Газпрома" домовилася з "Нафтогазом" на 2010 рік

Середа, 18 листопада 2009, 19:22

ТОВ "Газпром Збут Україна" і НАК "Нафтогаз України" 13 листопада підписали договір купівлі-продажу природного газу в 2010 році.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу газотрейдера.

"Відповідно до умов договору "Газпром Збут Україна" в 2010 році придбає у "Нафтогаза України" для подальшої реалізації підприємствам України природний газ в обсязі, що не перевищує 25% загального обсягу імпортного природного газу, призначеного промисловим споживачам України", - ідеться у повідомленні.

Договір укладено в рамках виконання умов контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, підписаного 19 січня 2009 між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", нагадують у прес-службі газотрейдера.

Реклама:

"Газпром Збут Україна" оголошує про початок договірної компанії з промисловими споживачами України щодо поставок природного газу в 2010 році. Компанія заявляє, що і надалі буде будувати свою роботу на чіткому виконанні взятих на себе комерційних зобов'язань", - відзначається в прес-релізі.

Як повідомлялося, договір купівлі-продажу в 2009 році природного газу імпортного походження в обсязі 7,5 млрд. кубометрів на рік "Газпром Збут Україна" і "Нафтогаз України" уклали тільки у квітні 2009 року.

У вересні директор "Газпром Збут Україна" Анатолій Подмишальський прогнозував, що компанія в поточному році реалізує на українському ринку близько 4-5 млрд. кубометрів газу.

"Газпром" у квітні 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром збут Україна" для постачань природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.

Нові довгострокові газові угоди, підписані в січні 2009 року, зобов'язують "Нафтогаз України" забезпечити продаж "Газпром Збут Україна" 25% імпортного газу для реалізації промисловим споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!