Київ заробив на парковці 4,5 мільйони

Середа, 18 листопада 2009, 17:49

За 10 місяців 2009 року на паркувальних майданчиках, які експлуатує КП "Київтранспарксервіс", отримано та перераховано до районних бюджетів міста 4,574 млн. гривень.

Про це заявила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

За її словами, це "майже в 10 разів більше коштів від паркування, ніж райони заробляли самостійно".

Водночас на закид голови Шевченківського району Віктора Пилипишина, що райони не отримують коштів від парковки, Кільчицька повідомила, що до бюджету Шевченківського району було перераховано майже 600 тисяч гривень.

Реклама:

"Рішенням Київради "Київтранспарксервіс" визначено єдиним оператором з паркування транспортних засобів та стягнення паркувального збору. Таким чином, комунальні підприємства, засновані районними у Києві радами, в тому числі і КП "Райпарксервіс", здійснюють свою діяльність, порушуючи дане рішення", - наголосила Ірена Кільчицька.

За її словами, з 2007 року вказані районні комунальні підприємства повинні були передати паркувальні майданчики для експлуатації КП "Київтранспарксервіс", проте, станом на 18 листопада 2009 року, підприємство отримало лише незначну їх частину.

"Але навіть такою кількістю майданчиків доходи від паркування зросли майже в 10 разів, що красномовно говорить насамперед про прозорість роботи КП "Київтранспарксервіс", - додала Кільчицька.

Як відомо, раніше голова Шевченківського району Віктор Пилипишин заявив, що отримані КП "Київпарктранссервіс" кошти від парковок зникають в невідомому напрямку і працюють тепер не на киян, а на користь певних міських посадовців. 

Як відомо, у минулому році такий дохід від парковки був лише за 5 місяців.

За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, минулого року КП "Київтранспарксервіс" переказало 3 мільйони гривень до місцевого бюджету та понад 1 млн. гривень до держбюджету. 

Згодом мер Києва Леонід Черновецький заявив, що у 2009 році столична влада планує щоденно отримувати 1 мільйон гривень зі столичних парковок.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: