ЄБРР за рік допоміг українським банкам на 880 мільйонів доларів

Середа, 18 листопада 2009, 16:38

ЄБРР дасть 150 млн. євро допомоги "дочкам" Raiffeisen в Україні, Росії та Румунії.

Про це заявив керівник проектів у фінансовому секторі ЄБРР Олександр Павлов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Починаючи з четвертого кварталу 2008 року, сума інвестицій, яку ми прийняли на раді директорів, підписали або маємо намір підписати найближчим часом, - близько 880 мільйонів доларів. Це наша загальна сума, як відповідь на кризу", - сказав він.

У тому числі, за його словами, з початку 2009 року сума вже виділеного фінансування в банківський сектор України становить 600 млн. доларів.

Реклама:

За словами Павлова, оцінки міжнародних рейтингових агентств рівня безнадійних кредитів у банківському секторі країни занадто песимістичні.

"Оцінки рейтингових агентств, на наш погляд, занадто песимістичні: 40-50% прострочення - це, звичайно, не так. На наш погляд, до цього не дійде, напевно, правильно вважати, що близько 40% кредитів має ознаки якоїсь проблемності , але це не означає, що вони будуть втрачені ", - відзначив експерт.

За його словами, ЄБРР розраховує на те, що він зможе кредитувати на місцевому ринку в національній валюті.

"Поки ще не створені необхідні умови, щоб ми могли в більш-менш серйозних масштабах починати цю роботу. Обмежені можливості у нас є, але вони дуже маленькі і їх недостатньо для тих операцій, які ми хотіли робити", - сказав Павлов.

Він також відзначив, що ЄБРР не відмовився від планів по випуску гривневих облігацій, однак цей проект відкладається через недостатню нормативної законодавчої бази для такого інструменту.

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, на 1 березня 2009 року він уклав зобов'язання на суму 4,4 млрд. євро в рамках 173 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!