У Фірташа радіють проблемам Emfesz

Середа, 18 листопада 2009, 14:15

Компанія Mabofi Holdings Limited схвалює дії угорської влади щодо розслідувань навколо Emfesz.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Ми обнадіяні цими значними і позитивними заходами, вжитими в Угорщині в ході розслідування справи про незаконний відбір Emfesz. Обшук і арешт Гоці є продовженням розслідування, що кілька місяців проводилося угорською владою", - сказав директор Mabofi Девід Браун.

Він додав, що в компанії бачили репортажі деяких ЗМІ про те, що в офісі Emfesz був також проведений обшук співробітниками комісії ЄС з конкуренції - як частина окремого розслідування у справі Emfesz.

Реклама:

"Якщо ці репортажі вірні, це було б особливо важливо, тому що вони підтверджують наші попередні заяви про всю серйозність цієї шахрайської операції, спосіб, яким вона була проведена, і її потенційний вплив на енергетичний сектор Угорщини", стверджує він.

Mabofi висловлює стурбованість з приводу ролі угорської влади в шахрайській передачі 100% акцій Emfesz у власність компанії Rosgas.

"Mabofi буде продовжувати співпрацю з владою Угорщини та інших країн з метою сприяння їх розслідування щодо незаконної передачі Emfesz, так як ми гостро зацікавлені в тому, щоб Emfesz якомога швидше була повернута у власність Mabofi", - йдеться в повідомленні.

Браун додав, що дії юристів Mabofi будуть спрямовані на те, щоб повернути право власності на Emfesz і відшкодувати збитки, понесені в результаті цього шахрайства.

Компанія Mabofi Holdings Limited, зареєстрована на Кіпрі, є частиною холдингу Group DF Limited, до якого входять активи бізнесмена Дмитра Фірташа.

Mabofi є законним власником 100% акціонерного капіталу компанії Emfesz, великого газового трейдера в Угорщині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!