Тимошенко набереться боргів наперекір Ющенкові

Вівторок, 17 листопада 2009, 17:48

Кабінет міністрів повторно схвалив залучення державним підприємством "Укрмедснаб" кредиту під державні гарантії у Private Export Funding Corporation (PEFCO) на суму 500 млн. доларів, скасувавши попередню подібну постанову від 14 жовтня.

Відповідно до нової постанови №1209 від 11 листопада, оприлюдненого у вівторок, кошти залучаються для забезпечення лікувальних закладів медичним обладнанням, ліками і транспортними засобами.

Як і раніше постачальниками визначені американські компанії Accupatient, LLC і Broad Street Capital, LLC.

При цьому PEFCO надає кредит під гарантійне покриття Експортно-імпортного банку США, а фінансовим агентом українського уряду є державний Укрексімбанк.

Реклама:

Уряд також дозволив "Укрмедснабу" 15% авансові платежі за договорами закупівлі, які можна укладати за процедурою закупівлі в одного учасника.

Передбачається, що обслуговування і погашення цих кредитів буде вестися за рахунок коштів держбюджету на 2010 та наступний роки, передбачених для Міністерства охорони здоров'я та Міністерства аграрної політики.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Ющенко призупинив попередню постанову уряду про держгарантії по кредиту "Укрмедснаба", а також ряду інших кредитів, тому що, за його розрахунками, Кабінет міністрів перевищив максимальну суму держгарантій, встановлену в держбюджеті-2009, яка дорівнює 37 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!