Авіабудівники відсудили відшкодування ПДВ

Вівторок, 17 листопада 2009, 16:41

АНТК ім. Антонова в судовому порядку вдалося відстояти право на бюджетне відшкодування ПДВ у сумі понад 5 млн. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби юридичної фірми "Ільяшев та Партнери", яка вела справу.

"У жовтні Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив право АНТК ім. Антонова на бюджетне відшкодування ПДВ", - ідеться у повідомленні.

У компанії нагадують, що суперечка між АНТК і податковими органами розвернувся у зв'язку з неоднозначним розумінням положення закону "Про податок на додану вартість", який передбачає право платника на відшкодування сум ПДВ, сплачених у попередньому податковому періоді.

Реклама:

"Податкові органи трактували "попередній період" виключно як місяць, який безпосередньо передує місяцю, в якому заявляється відшкодування, тим самим штучно обмежуючи права платників податків на податковий кредит попередніх періодів", - зазначається у повідомленні.

"Апеляційний суд підтвердив позицію Окружного адміністративного суду Києва, який раніше задовольнив позови АНТК до податкової про визнання недійсними податкових повідомлень-рішень. Судами встановлено, що платник податків має право отримати відшкодування ПДВ, сплаченого у будь-якому податковому періоді", - повідомляють у юрфірмі.

За словами старшого партнера ЮФ "Ілляшев та Партнери" Романа Марченко, суди "юридично бездоганно розглянули ці справи, підтвердивши, що податкові органи повинні дотримуватися букви закону, а не керуватися принципом "політичної доцільності" при наповненні бюджету".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: