"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зобов’язав "Волю-Кабель" сплатити мільйони

Понеділок, 16 листопада 2009, 19:58

Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету щодо накладення 3 млн. грн. штрафу на ВАТ "Воля-Кабель".

Про це сьогодні на брифінгу заявив виконувач обов'язків Голови Комітету Олександр Мельниченко.

Як зазначив в.о. голови комітету, рішення відмовити зазначеним компаніям у позовах про визнання рішення комітету недійсним господарський суд міста Києва прийняв 13 листопада цього року.

"Причому суд задовольнив у повному обсязі зустрічний позов з нашого боку про примусове виконання рішення Антимонопольного комітету та стягнення штрафу з трьох операторів кабельного телебачення, які є пов'язаними між собою відносинами контролю і фактично являються єдиним суб'єктом господарювання, - наголосив Олександр Мельниченко.

Реклама:

Він нагадав, що прийнятим у липні цього року рішенням Комітет оштрафував ВАТ "Воля-Кабель", ВАТ "ІВК" та ВАТ "КТМ" на 1 млн. грн. кожне за зловживання монопольним становищем та зобов'язав підприємства знизити до економічно обґрунтованого рівня тарифи на послуги, якими сьогодні користується 465 тисяч споживачів.

"Встановлення провайдерами завищених тарифів було б неможливим, якби на столичному ринку кабельного телебачення дійсно була б конкуренція. Однак, замість того, щоб піти на співпрацю з Антимонопольним комітетом і виконати законні вимоги щодо зниження тарифів, "Воля-Кабель" і пов'язанні з нею підприємства втягнули Комітет у багатомісячний судовий марафон", - сказав керівник комітету.

Мельниченко запропонував керівництву ВАТ "Воля-Кабель" разом з іншими двома компаніями негайно виконати ухвалені рішення та впродовж десяти днів офіційно створити спільну робочу групу, яка напрацює конкретні пропозиції щодо зниження тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!