"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінпослуг пропонує ломбардам повернутися в минуле

Понеділок, 16 листопада 2009, 19:19

Держфінпослуг має намір повернути ломбардам право залучати банківські кредити для здійснення своєї діяльності.

Це закріплено проектом розпорядження Держфінпослуг "Про затвердження змін до Положення про порядок надання фінансових послуг ломбардами", текст якого розміщено на сайті комісії.

У проекті розпорядження пропонується закріпити норму, відповідно до якої для здійснення діяльності ломбард може залучати банківські кредити і кошти юридичних осіб.

Крім того, відповідно до ст. 14 закону "Про господарські товариства", ломбард зобов'язаний сформувати резервний фонд, пише видання "Дело".

Повне найменування ломбарду повинно містити слово "ломбард", посилання на його організаційно-правову форму та інші відомості згідно з вимогами до найменування юридичних осіб, встановленому законодавством.

Крім того, як пропонується, керівник і головний бухгалтер ломбарду повинні відповідати професійним вимогам до керівників та головних бухгалтерів фінансових установ, затвердженим розпорядженням Держфінпослуг №1590 від 13 липня 2004 року.

При цьому керівник ломбарду не може поєднувати обов'язки керівника ломбарду та керівника відокремленого підрозділу у випадку, якщо ломбард і його відокремлений підрозділ розташовані за межами одного населеного пункту.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: