Литвин хоче розглянути проект держбюджету вже у четвер

Понеділок, 16 листопада 2009, 14:57

Верховна рада в четвер розгляне проект державного бюджету на 2010 рік, якщо робота парламенту не буде заблокована.

Про це сказав голова Верховної ради Володимир Литвин на прес-конференції після завершення засідання погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У четвер першим питанням Верховна рада розглядатиме проект закону про державний бюджет на 2010 рік. При одній умові, що не знайдуться приводи, для того щоб повернутися до вже випробуваної тактики блокування ", - сказав він.

"Я відчуваю, що викидаються деякі пропозиції, надумані приводи, для того, щоб не розглядати це питання", - зазначив Литвин.

Реклама:

У той же час глава парламенту повідомив, що минулого тижня, у п'ятницю, він зустрічався з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і обговорював питання розгляду в парламенті законопроекту про державний бюджет 2010 року.

"Прем'єр-міністр розуміє, що ми повинні продовжувати роботу над бюджетом і шукати прийнятне рішення, яке виходило б з потреб країни, щоб ми не жили думкою про відстрочення розгляду цього питання до завершення виборів президента України", - сказав Литвин.

На думку спікера, після виборчої кампанії "бюджет буде набагато гірше в соціальному плані, ніж він є зараз".

Він підкреслив, що робота над проектом держбюджету має бути відповідальною і прозорою.

Як повідомлялося, у понеділок бютівець Андрій Кожем'якін озвучив пропозицію відкласти у часі розгляд програми діяльності уряду та бюджету на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!