Тимошенко похвалилася, що домоглася неспівставної дешевизни

Понеділок, 16 листопада 2009, 14:25

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що змогла домовитися про закупівлю медпрепаратів та обладнання за значно нижчою ціною, ніж була останні роки.

Про це вона заявила у понеділок вранці, мотивуючи створення міжвідомчої комісії з розслідування щодо адекватності цін на медпрепарати й обладнання при закупівлях їх за держкошт.

"Процес закупівлі медичних препаратів та обладнання за державні кошти для боротьби з епідемією виявив, що коли переговорами з компаніями-виробниками займаюся безпосередньо я, як прем'єр-міністр, то можу отримати значно нижчу ціну закупівлі, ніж як мінімум за останні три роки", - сказала Тимошенко, цитує прес-служба уряду.

"Коли до переговорів підключилася я і міністр закордонних справ, то "Таміфлю" нам вдалося придбати за 67 грн., а спеціальні апарати штучної вентиляції легенів мінімум втричі дешевше, ніж за попередні роки. Мене це насторожує", - зазначила прем'єр.

Реклама:

"У мене склалося відчуття, що далеко не чесні люди займалися придбанням медичних препаратів, медичного обладнання для Міністерства охорони здоров'я", - сказала вона.

Саме тому, за словами Тимошенко, вона створює спецкомісію, яка має "об'єктивно і професійно встановити, за якою ціною централізовано за державні гроші у 2007-2009 роках закуповувалося медичне обладнання, ліки, зокрема, інсулін і вакцини".

"Я особисто очолю цю групу і особисто управлятиму цим процесом до тих пір, поки не розберуся, хто, за які гроші, що купував для потреб охорони здоров'я України", - заявила прем'єр.

За словами Тимошенко, коли вона "особисто почала вести переговори, то отримала зовсім інший результат у порівнянні з тим, що отримували чиновники за попередні роки".

"Уявіть собі, апарати штучної вентиляції легенів найвищої якості безпосередньо у виробника нам вдалося закупити за 100 тисяч гривень, тоді як такі самі у 2007 році закуповувалися більше ніж за 300 тисяч гривень - 330-350 тисяч гривень. Зрозуміло, що курс гривні тоді був зовсім іншим, тому ціна просто неспівставна", - сказала прем'єр.

Тимошенко підозрює, "що в Україні працює потужне угрупування, яке за рахунок Міністерства охорони здоров'я, за рахунок людей, роблять собі мільярдні ставки".

Прем'єр пообіцяла, що винних за "накрутки" на потребах медицини покарають, - незалежно від того, в якому уряді вони працювали.

"Я була абсолютно безкомпромісною, у тому числі і до міністрів очолюваного мною уряду, і два міністри пішли з посад за корупцію. І надалі моя позиція буде такою ж послідовною", - сказала вона.

"Я дуже педантично зроблю цю роботу, і народ України знатиме своїх героїв в обличчя", - запевнила Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!