"Нафтогаз" планує домовитися з міноритаріями "Укрнафти"

Понеділок, 16 листопада 2009, 13:15

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує укласти тристоронній договір про взаєморозуміння і співпрацю ВАТ "Укрнафта" і його міноритарними акціонерами.

Відповідний пункт внесено "Нафтогазом України" до порядку денного зборів акціонерів "Укрнафти" 27 листопада, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, згідно з повідомленням, порядок денний зборів доповнено питанням звіту правління "Укрнафти" про діяльність її дочірніх структур.

Як повідомлялося, раніше до порядку денного зборів акціонерів "Укрнафти", серед інших, були включені питання розподілу прибутку за 2006-2008 роки та зміни керівництва компанії.

Реклама:

На нього також винесено питання про зобов'язання "Укрнафти" укласти з "Нафтогазом України" договір поставки видобутого в 2006-2009 роках природного газу для подальшого забезпечення цим паливом населення.

З початку 2008 року "Нафтогаз України", якому належить 50% +1 акція "Укрнафти", зробив сім безуспішних спроб провести збори акціонерів компанії, востаннє - 15 серпня.

При цьому перший раз збори зірвали міноритарії, що не з'явилися на нього, а в інших випадках - реєстратор ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", яке не надавало реєстру акціонерів, посилаючись на заборону суду.

Відомий бізнесмен Ігор Коломойський, який контролює разом з іншими приватними особами більше 40% акцій ВАТ "Укрнафта", наприкінці серпня знову запропонував "Нафтогазу України" укласти акціонерну угоду, після чого можна буде провести збори.

Він відкинув звинувачення "Нафтогаза" на адресу міноритаріїв в тому, що вони зривають збори через небажання виплачувати дивіденди, звинувативши, у свою чергу, НАК у спробах змінити керівництво "Укрнафти" і узяти компанію під свій контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: