Світові фондові індекси ростуть, як на дріжджах

Понеділок, 16 листопада 2009, 09:49

Американські фондові індекси виросли у п'ятницю на сильній корпоративній звітності, компенсувавши слабкі статистичні дані.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За тиждень S&P піднявся на 2,3%. Підвищення цього індикатора з березня становить 62%. Підтримку американському фондовому ринку в п'ятницю надало ослаблення долара відносно інших світових валют. Dollar Index, що відслідковує коливання долара до валют шести основних торговельних партнерів США, опустився за підсумками торгів на 0,5%.

"Є відчуття, що значний вплив на ринок зараз надає слабкість долара. Економіка країни повільно відновлюється, і потенціал до зростання ринку акцій як і раніше є", - відзначає головний стратег з фондових ринків Banyan Partners LLC в Нью-Йорку Роберт Павлік.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в п'ятницю на 73 пункти (0,72%) - до 10270,47.

Standard & Poor's 500 піднявся на 6,24 пункту (0,57%), склавши 1093,49.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 18,86 пункту (0,88%) - до 2167,88.

Європейські фондові індекси виросли у п'ятницю на даних про збільшення ВВП єврозони в третьому кварталі 2009 року, компенсувавши негатив, пов'язаний з інформацією про скорочення споживчої довіри в США.

Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 до закінчення торгів збільшився на 0,5%, завершивши тиждень зростанням на 2,8%. Таким чином, він підвищився за підсумками вже третього торгів, а також завершив "в плюсі" другий тиждень поспіль.

З березневого мінімуму індикатор підскочив на 57% завдяки стимулюючим заходам урядів різних країн і рекордно низьким процентним ставкам, які сприяють виходу економіки з рецесії.

Дванадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 13 листопада.

Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися ростом у понеділок завдяки позитивним даним про роздрібні продажі в Китаї і рішенню держав Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) зберегти заходи стимулювання.

Зведений індекс MSCI Asia Pacific АТР додав 0,6%, піднявшись до 118,93 пунктів - максимуму трьох тижнів.

Гонконгський Hang Seng виріс на 1,5%, китайський Shanghai Composite - на 2,2%.

"Макроекономічні показники поліпшуються. Учасники ринку зазвичай недооцінюють ефективність стимулювання, але стимулюючі заходи завжди ефективні", - заявив аналітик Toyota Asset Management Co. Масару Хамасакі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!