"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія хоче вберегти свою газову репутацію

Неділя, 15 листопада 2009, 19:56

Росія і Євросоюз підпишуть меморандум про механізм раннього попередження в сфері енергетики.

З російської сторони 16 листопада документ підпише голова Міненерго РФ Сергій Шматко, з боку ЄС - комісар Єврокомісії з енергетики Андріс Пієбалгс.

Документ покликаний забезпечити стале і безперешкодне енергопостачання, попередження та подолання з мінімальними негативними наслідками надзвичайних ситуацій у сфері енергетики, повідомляють "Вести" з посиланням на Міненерго РФ.

Меморандум, зокрема, буде визначати порядок здійснення спільних заходів щодо попередження та оперативного реагування в разі виникнення або загрози виникнення надзвичайної ситуації.

Реклама:

"Ідея розробки такого механізму виникла після конфлікту між Росією і Україною в січні 2009 року щодо поставок і транзиту газу. У результаті конфлікту, у січні спостерігалися перебої з поставками російського газу в країни Євросоюзу", - наголошується у повідомленні.

Міненерго також планує підписати з Україною нову міжурядову угоду щодо співпраці в газовій сфері. Консультації з підготовки цього документа пройдуть в першому півріччі 2010 року, передає "Інтерфакс".

Міністр Шматко заявив, що "Росія ні в якому разі не хоче повторення січневої ситуації з поставками газу в Європу".

"Це велика проблема - збереження репутації надійного постачальника газу, яка нас завжди була. Ми в будь-якому випадку забезпечимо збереження цієї репутації", - підкреслив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!