Тимошенко забезпечила вибори грошима – ЦВК

П'ятниця, 13 листопада 2009, 21:19

Вибори президента 17 січня 2010 року відбудуться навіть у випадку неприйняття держбюджету-2010.

Про це заявив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський в ефірі 5 каналу.

"Дещо перебільшеними є побоювання щодо того, що в разі неприйняття закону про держбюджет-2010 підготовка виборів може бути не профінансована належним чином", - сказав він.

"Уряд ще 29 жовтня прийняв постанову, якою Мінфіну доручено у січні та лютому 2010 профінансувати заходи щодо підготовки та проведення виборів у розмірі 969 мільйонів гривень", - зазначив член ЦВК.

Реклама:

За словами Охендовського, "цих коштів буде достатньо, щоб організувати вибори належним чином, щоб вибори відбулися і, головне, щоб праця кожного члена виборчої комісії була оплачена".

Відповідаючи на питання, наскільки правомірно фінансувати вибори, якщо бюджет не буде ухвалений, він заявив: "Зазначення коштів на фінансування виборів окремим рядком у законі про держбюджет передбачено у законі про вибори народних депутатів".

"Закон про вибори президента містить дещо інше формулювання, яким вибори фінансуються за рахунок коштів держбюджету", - пояснив Охендовський.

"Навіть в тому разі, якщо Верховна рада не прийме відповідний закон про держбюджет-2010, держбюджет у широкому розумінні цього слова буде все одно існувати", - наголосив член ЦВК.

Крім того, коментуючи заяви прем'єра Юлії Тимошекно про можливість введення надзвичайного стану в країні, він сказав: "В умовах надзвичайного стану заборонено лише проводити вибори".

"Закон не забороняє проводити підготовку до виборів", - підкреслив Охендовський.

"Тобто до 17 січня ще досить багато часу. Якщо припустити, що в нас дійсно в таких масштабах існує епідемія, то до 17 січня, сподіваюся, що ця епідемія буде подолана", - зазначив член ЦВК.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!