"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко віддала головному арбітру виборів гроші на мрію Ющенка

П'ятниця, 13 листопада 2009, 17:22

Уряд перерозподілив кошти Стабілізаційного фонду у сумі 2,5 млн. грн. на забезпечення діяльності Вищого адмінсуду, зокрема, зменшивши видатки на "Мистецький арсенал".

Це визначено постановою Кабінету міністрів від 11 листопада (№ 1195).

Нею доручається перерозподілити вказану суму зі Стабфонду шляхом зменшення обсягу видатків, передбачених 16 п. 1 ч. 76 ст. закону про держбюджет-2009 (створення комплексу "Мистецький арсенал"), і збільшення обсягу видатків, передбачених 22 п. 1 ч. 76 ст. цього закону (інші витрати) на заходи з забезпечення діяльності ВАС.

Ці кошти виділяються ВАС на безповоротній основі, за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів, а у разі їх недостатності - за рахунок надходжень від приватизації держмайна, коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них, що перебувають у держвласності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, або залишків коштів Стабфонду.

Реклама:

Кабмін також затвердив порядок використання у 2009 році коштів Стабфонду для здійснення заходів щодо забезпечення діяльності Вищого адміністративного суду, згідно з яким суд є головним розпорядником бюджетних коштів.

Міністерству фінансів доручається внести відповідні зміни до розпису держбюджету - без попереднього погодження з комітетами Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету, а Держказначейству - перерахувати зазначені кошти.

Вищий адмінсуд має погодити цей перерозподіл коштів Стабфонду з комітетами Верховної ради з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету.

Як відомо, у четвер, 12 листопада, Вищий адміністративний суд заявив, що зупиняє свою роботу через відсутність фінансування, зокрема, відсутність грошей "на відправлення поштової кореспонденції, оплати послуг, закупівлі паперу та дисків".

Вищий адмінсуд зазначив, що до того часу відправляв поштову кореспонденцію в борг, але "Укрпошта" уже відмовляється надавати послуги у зв'язку із заборгованістю.

Втім, у п'ятницю спеціаліст сектору взаємодії зі ЗМІ суду Андрій Шокал повідомив, що Вищий адмінсуд продовжує працювати, незважаючи на відсутність фінансування, бо "Укрпошта" погодилася відправляти його кореспонденцію "за гарантійним зобов'язанням".

Вищий адмінсуд під час виборів президента виступає як суд першої й останньої інстанції у випадку оскарження їх результатів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!