"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредобанк достроково погасив кредит

П'ятниця, 13 листопада 2009, 13:10 -

Кредобанк завершив дострокове погашення кредитної лінії загальним обсягом 90 млн. дол.

Про це повідомляється в прес-релізі Кредобанку.

"10 листопада Кредобанк здійснив дострокове повернення РКО Bank Polski SА останніх 10 млн. доларів з кредитної лінії у 90 млн. доларів, яка була відкрита в листопаді 2008 року", - говориться в повідомленні.

Польський банк РКО Bank Polski SА, який є стратегічним інвестором Кредобанку, надав кредитну лінію українському банку для підтримки ліквідності та забезпечення виконання зобов'язань банку перед клієнтами та партнерами під час фінансової кризи.

Реклама:

Кредитна лінія була відкрита українському банку наприкінці 2008 року терміном на 3 роки. Але вже у другому кварталі цього року Кредобанк почав скорочувати обсяг заборгованості за кредитною лінією, оскільки зміг помітно наростити власну депозитну базу.

"Ми вирішили повернути позику достроково. Адже протягом останніх 7 місяців приріст коштів клієнтів на рахунках Кредобанку склав 528 млн. гривень,  з них 281 млн. гривень - це кошти фізичних осіб", - зазначив голова правління Кредобанку Іван Феськів.

За його словами, метою кредитної лінії було надати банку додаткову підтримку ліквідності під час перших місяців кризи, коли в банківський системі мав місце панічний відтік депозитів.

"Оскільки зараз ми спостерігаємо стабільний притік депозитів, як від населення, так і від корпоративних клієнтів, це дозволило нам відмовитися від використання коштів кредитної лінії. В той же час, зазначена кредитна лінія залишається діючою і Кредобанк зможе нею скористатися знову, якщо в цьому виникне потреба", - припустив голова правління банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: