Банки обмежать продаж валюти в одні руки

Четвер, 12 листопада 2009, 16:31

З 20 листопада банкам буде заборонено здійснювати операції з продажу іноземної валюти через касу одній особі в один операційний день у сумі, що перевищує в еквіваленті 80 тис. гривень.

Відповідне положення міститься в постанові НБУ №538 "Про затвердження змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України", яку 9 листопада зареєструвало Міністерство юстиції, і яка набуває чинності 20 листопада, повідомляє агентство "ЛІГАБізннесІнформ".

Згідно з документом, при проведенні готівкових валютообмінних операцій на суму, що перевищує 15 тис. гривень, касир банку (фінустанови) зобов'язаний вимагати пред'явити паспорт або інший документ, що засвідчує особу, а також вказати в квитанціях ім'я, прізвище та по батькові фізособи.

При операціях з купівлі валюти на суму, що перевищує 50 тис. гривень касир додатково записує серію і номер паспорта (іншого документа, що засвідчує особу), дату видачі та орган, який його видав, місце проживання (реєстрації), ідентифікаційний номер фізичної особи (за наявності).

Реклама:

Також при цьому в банку зберігають копії відповідних сторінок паспорта, що містять ці дані фізособи.

Крім того, банкам забороняється продавати фізособі валюти більш ніж на 80 тис. гривень протягом одного операційного дня.

Також заборонено банкам протягом одного дня міняти свої готівкові курси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: