Нацбанк надрукував 31 мільярд на газ, пенсії та зарплати - Ющенко

Четвер, 12 листопада 2009, 16:04

Останнім часом Національний банк України "надрукував" 31 млрд. гривень.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час наради з промисловцями у Кременчуці Полтавської області, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами глави держави, ці гроші друкувались для забезпечення оплати за газ, виплат пенсій та заробітних плат для бюджетників.

"Те, що ви бачили, що країна йшла юзом за гривнею, це плата за ці бюджетну політику", - сказав президент, нагадавши, що уряд у бюджеті на 2009 рік передбачив нереальні показники.

Реклама:

Також Ющенко зауважив, що за 7 місяців 2009 року уряд збільшив обсяг державного боргу із 80 млрд. до 230 млрд.

За його словами, в 2010 році на обслуговування цього боргу буде потрібно більше коштів, ніж на фінансування освіти, медицини та оборони разом взятих.

Також Ющенко нагадав і про великий дефіцит бюджету Пенсійного фонду. За його словами, видатки Пенсійного фонду сьогодні більші, ніж видатки центрального бюджету.

На його думку, будь-який фінансист дав би "червону картку" уряду за таку бюджетну політику.

"Оце називається криза - криза управління фінансами, бюджетом, стосунками з промисловістю, сьогодні уряд запозичує на ринку під 29% на три місяці, є запозичення на 6 місяців - більше ніхто не довіряє таким позикам", - наголосив глава держави.

Він вчергове підкреслив, що сьогодні поліпшити економічну ситуацію в країні можна лише за рахунок проведення глибоких реформ в усіх сферах економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!