"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше тисячі боржників Укрпромбанку стали "невиїзними"

Четвер, 12 листопада 2009, 13:28

Укрпромбанк подав у прикордонну службу України список з 1033 проблемних позичальників - фізичних осіб, яким може бути обмежений виїзд з країни.

Це одна з дій банку, яка направлена на погашення простроченої заборгованості позичальників банку або її реструктуризацію, пише видання "Дело".

Зокрема, в Укрпромбанку було створено реєстр проблемних позичальників, до якого увійшло 11 645 клієнтів, у тому числі фізичних осіб - 10 952 і юридичних осіб - 693.

Загальна сума проблемної заборгованості за реєстром становить 5,2 млрд. гривень, говориться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті фінустанови.

По відношенню до несумлінних клієнтів-позичальників, які відмовилися співпрацювати з Укрпромбанком, зроблено також наступні дії:

- Розміщені на сайті банку списки таких позичальників;

- Підготовлено реєстри недобросовісних позичальників і подані до генеральної прокуратури України на клієнтів в кількості 283 юридичних особи та 558 фізичних осіб, прикордонну службу України на 1033 фізичні особи;

- Подано до НБУ дані про таких позичальників.

Станом на 9 листопада поточного року 100% позичальників проінформовано про необхідність погашення простроченої заборгованості, або запрошені до банку для розгляду питання про реструктуризацію такої заборгованості, говориться в повідомленні банку.

В Укрпромбанку відзначають, що будуть проводити роботу щодо здійснення виконавчого запису на договорах застави та ініціювання позивної роботи для стягнення заборгованості з недобросовісних позичальників.

Нагадаємо, в Укрпромбанку з 2 листопада зупинено виплати фізособам у зв'язку з передачею зобов'язань Родовід Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!