Ахметова змусили поповнити рахунок

Четвер, 12 листопада 2009, 12:03

Дилер з продажу карток поповнення рахунку компанія "Новасел" відсудила 106,4 млн. грн. в оператора мобільного зв'язку "Астеліт" (life:)).

Стільникова компанія звернулася із скаргою в останню інстанцію - Верховний суд України, пише видання "Экономическия известия".

Стабільне співробітництво мобільного оператора "Астеліт" і одного з його ключових дилерів обернулося розривом відносин і зустрічними скаргами в цьому році.

Як стало відомо, Вищий господарський суд не задовольнив наприкінці минулого місяця касаційну скаргу "Астеліту" у справі з ТОВ "Новасел" і залишив рішення попередньої інстанції без змін.

Реклама:

Як з'ясувалося, в кінці серпня Апеляційний госпсуд зобов'язав "Астеліт" виплатити своєму дилеру стартових пакетів і сім-карт - "Новасел" - 106,4 млн. грн. заборгованості, розірвати договір і не задовольнив зустрічний позов life:) про стягнення боргу з "Новасел" у розмірі 35,3 млн. грн.

Таким чином, рішення суду першої інстанції (столичного Господарського суду), де, навпаки, відхилили позов "Новасел" і задовольнили позов "Астеліту", було анульовано.

У судових рішеннях на користь дилера міститься інформація, що восени 2006 року між компаніями "Новасел" і "Астеліт" було укладено договір, згідно з яким перша реалізовувала стартові пакети та скретч-карти оператора в точках продажів.

Суд встановив, що станом на весну минулого року дилер заплатив мобільному оператору суму, що на 106,4 млн. грн. перевищує суму поставленої продукції.

В "Астеліті" повідомляють, що наказ на виконання рішення не виписаний, тому що справа пішла до наступної інстанції - оператор звернувся до Верховного суду.

У операторі вважають, що боржником у цій справі є саме дилер, який не виплатив 35,3 млн. грн. за реалізовані картки поповнення рахунку. Втім, в судовому рішенні необгрунтованість цієї претензії пояснюється тим, що накладні були оформлені не належним чином.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: