ЮЩЕНКО: "ВОНА ПРАЦЮЄ. Я МАЮ НА УВАЗІ, ВОНА – ЦЕ КРИЗА"

Четвер, 12 листопада 2009, 11:12

Президент Віктор Ющенко проведе на наступному тижні засідання РНБО, щоб вирішити питання фінансування армії.

Про це він заявив на зустрічі з виконуючим обов'язки міністра оборони Валерієм Іващенком, повідомляє агентство "УНІАН".

Також він доручив в.о. міністра оборони протягом трьох днів підготувати пропозиції щодо оптимізації завдань армії, в тому числі щодо пониження рівня виконання бойових завдань.

Президент зауважив, що сьогодні відбувається серйозний процес руйнації армії. Він повідомив, що протягом останніх дев'яти місяців з армії звільнилось 2 тис. контрактників, 300 офіцерів. Протягом року Збройні сили не закупили жодного нового обладнання, зброї, боєприпасів.

Реклама:

"Це серйозний процес руйнації, в якому є відповідальність, вірніше безвідповідальність, однієї людини - це прем'єр-міністра", - наголосив Ющенко.

Він підкреслив, що кожного місяця Тимошенко звітує, що бюджет виконано на 101-102%, і глава держави не розуміє, чому ці гроші не доходять до армії.

На думку Ющенка, політичні шоу та політичний піар, який влаштовує глава уряду, має прикрити лише одне - тотальну кризу у всіх галузях української економіки.

"Вона працює. Я маю на увазі, вона - це криза. І не дай Боже, щоб вона перемогла. Ми маємо зробити все, щоб вона з нами не жила", - сказав президент.

Він назвав політику прем'єр-міністра щодо фінансування Збройних сил ганьбою. При цьому Президент відзначив, що сьогодні рівень завдань армії, починаючи від бойового чергування, забезпечується не в повній мірі.

"Це не моя політика", - сказав президент, зауваживши, що змушений особисто зайнятись питанням фінансування армії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!