"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці вилучають ліки з незаконного обігу

Середа, 11 листопада 2009, 20:46

Під час перевірки аптечних установ у Миколаївській області співробітники податкової міліції вилучили з незаконного обігу лікарських засобів і виробів медичного призначення на загальну суму 1,9 млн. грн.

Як передає агентство "УНІАН", про це на брифінгу повідомив перший заступник голови ДПА в Миколаївській області, начальник управління податкової міліції Віктор Лилик.

"Для Миколаївської області це велика сума. Вона свідчить про той недостатній рівень, на якому працюють підприємці, про недостатньо організовану їх роботу, наслідки якої ми спостерігаємо в наших аптеках. А це відсутність необхідних препаратів і завищені ціни на ліки", - сказав Лилик.

Тому, за його словами, щоденний контроль за реалізацією лікарських засобів продовжуватиметься.

Реклама:

Лилик додав, що практично у всіх аптеках відсутній необхідний для лікування грипу перелік ліків, в реалізації є лише 3-4 найменування.

В результаті проведених 202-х перевірок аптечних установ виявлено 13 порушень податкового законодавства, за якими до бюджету донараховано 23,4 тис. грн. Встановлено 17 фактів завищення граничних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, повідомив Лилик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!