НБУ: відмова МВФ не відіб'ється на валютному ринку

Середа, 11 листопада 2009, 19:13

Відстрочення у виділенні Україні четвертого траншу кредиту МВФ у рамках програми stand-by не відіб'ється на валютному ринку.

Про це заявив виконавчий директор з економічних питань Національного банку (НБУ) Ігор Шумило, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У Національного банку досить валютних резервів і міцності для того, щоб забезпечити стабільність і на валютному ринку, і в ціновій політиці", - сказав він.

Шумило також повідомив, що обсяг планових платежів за зовнішніми боргами державного і корпоративного сектора на 2010 рік становить близько 23 млрд. дол., що не є критичним для країни.

"Валовий показник по державному і корпоративному секторах з повернення як короткострокових, так і довгострокових кредитів (по зовнішньому боргу), за нашими оцінками, становить близько 23 млрд. дол. Це валовий показник, який може і буде зменшений за рахунок запозичень, які будуть здійснюватися і державою, і корпораціями", - зазначив він.

Шумило також повідомив, що за оцінкою НБУ, негативне сальдо фінансового рахунку країни в наступному році буде мінімум вдвічі менше, ніж у поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!