Тимошенко сумнівається в прийнятті держбюджету-2010 до 2010 року

Середа, 11 листопада 2009, 16:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сумнівається, що Верховна Рада прийме державний бюджет на 2010 рік до кінця 2009 року.

Про це вона сказала на зустрічі з послами країн "Великої вісімки", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Те, що я зараз бачу: у Верховної Ради немає наміру приймати бюджет на 2010 рік у встановлені законом терміни, тому що ситуація, на жаль, надзвичайно дестабілізована і надзвичайно в політичному аспекті загострена", - сказала Тимошенко.

Прем'єр повідомила, що Кабінет міністрів разом із представниками Міжнародного валютного фонду відпрацювали підходи до того, як забезпечити фінансову стабільність і виконання бюджету 2010 року в сформованих умовах.

Реклама:

Прем'єр повідомила, що уряд прийняв постанову, яка забезпечує всі видатки 2010 року.

За її словами, цю постанову прийнято відповідно до чинного Бюджетного кодексу і вона передбачає фінансування в кожному місяці аналогічно минулому року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою № 1181 від 29 жовтня врегулював порядок виконання державного і місцевого бюджетів 2010 року.

Крім того, уряд готовий повернутися до розгляду питання про підвищення ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго після завершення політичної кризи.

"Ми сьогодні вважаємо, що як тільки закінчиться політична криза і нестабільність в країні, ми обов'язково повернемося до цього питання", - сказала Тимошенко.

При цьому прем'єр відзначила, що уряд уже пішов на підвищення ціни, однак профспілки оскаржили його в суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!