"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк прогнозує збереження курсу гривні до кінця року

Середа, 11 листопада 2009, 12:15

Національний банк України допускає збереження курсу гривні на готівковому й міжбанківському валютному ринку на нинішньому рівні до кінця 2009 року.

Про це заявив виконавчий директор НБУ з питань валютного регулювання й контролю Анатолій Балюк, повідомляє агентство "Українські новини".

"Якщо всі параметри будуть збережені і не буде ніяких різких кроків як прийняття парламентом ще яких-небудь законів, які збільшують витрати держбюджету, то я думаю, що ми в змозі втримати такий (як зараз) курс", - сказав він.

Балюк назвав серед факторів ризику для стабільності курсу питання розрахунків за імпортований Україною газ, можливе зростання імпорту, а також планований початок виплат вкладникам Укрпромбанку.

Реклама:

Розрахунки за зовнішніми зобов'язаннями держави й корпоративного сектора, за даними Балюка, у найближчі місяці незначні й не зроблять вирішального впливу на курсову динаміку.

"Якщо ми втримаємо курс на нинішньому рівні, а я думаю, що втримаємо, то це буде непоганим сигналом для входу в Новий рік", - сказав виконавчий директор НБУ.

Він також додав, що курс в межах 8,0-8,20 гривень за долар є певним орієнтиром, якого регулятор буде намагатися дотримуватися в доступній для огляду перспективі.

Як повідомлялося, 10 листопада курс гривні на міжбанку зміцнився на 3 копійки - до 8,15 гривень за долар. На 11 листопада НБУ підвищив офіційний курс гривні на 0,03 копійки - до 7,99 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!