"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's поліпшило оцінку перспектив рейтингу Родовід Банку

Вівторок, 10 листопада 2009, 22:11

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service зберегло рейтинг Родовід Банку в переліку на перегляд, однак змінило напрямок перегляду з можливого зниження на невизначений.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Згідно з повідомленням, таке рішення було викликане недавнім оголошенням українського уряду про передачу до Родовід Банку кредитів і депозитів на суму близько 7 млрд. гривень, які обслуговуються Укрпромбанком.

Агентство відзначає, що така передача, з одного боку, збільшить зобов'язання Родовід Банку, але з іншого - ймовірно, буде підкріплена істотною ін'єкцією капіталу і ліквідності від уряду.

Реклама:

У той же час, підкреслює Moody's, якщо передача депозитів не буде здійснена і мораторій на виплати буде збережено або якщо передача депозитів і активів Укрпромбанку не буде супроводжуватися адекватним вливанням капіталу і ліквідності, це посилить негативний тиск на рейтинги банку.

Як повідомлялося, 20 березня Moody's знизило рейтинги Родовід Банку у зв'язку із введенням Нацбанком мораторію на задоволення його зобов'язань.

Зокрема, рейтинг фінансової стійкості був опущений з "E+" до "E", рейтинги зобов'язань - з "B3" до "Caa2" і рейтинг за національною шкалою - з "Baa3.ua" до "B3.ua".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!