Думка експерта: Після відмови МВФ уряд посилить тиск на Нацбанк. ВІДЕО

Вівторок, 10 листопада 2009, 10:21

На зустрічі G20 у Шотландії в неділю директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан заявив, що МВФ відновить роботу з Україною тільки після призначених на січень 2010 року президентських виборів.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

За словами економіста інвесткомпанії Astrum Investment Management Олексія Блінова, заява пана Стросс-Кана підтверджується поточним розкладом роботи Ради директорів МВФ, яка не містить засідань по Україні в листопаді, тоді як згідно з графіком програми stand-by рішення по четвертому траншу має бути прийняте до 15 листопада.

"Ми зберігаємо нашу думку про те, що МВФ намагається уникнути втягування в українську передвиборчу ситуацію і що четвертий транш МВФ може бути виділений навесні 2010 року", - зазначив він.

Реклама:

"Ця затримка означає, що в уряду залишився один кредитор останньої інстанції - Національний банк України - і Кабмін протягом найближчих тижнів посилить тиск на НБУ в контексті фінансування бюджетного дефіциту", - наголосив експерт.

На думку Блінова, також в останні два місяці 2009 року уряд буде докладати додаткових зусиль щодо вилучення фінансових ресурсів з державних компаній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!