Мінрегіонбуд вже витратив 930 мільйонів на недобудови

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 19:58

За програмою викупу житла за рахунок коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) для подальшої передачі пільговикам профінансовано 930 млн. грн.

Про це сказав заступник голови міністерства регіонального розвитку та будівництва України Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні з 204 об'єктів, які прийняті, укладено 150 договорів на придбання житла (4885 квартир) і по 145 з них вже проплачено гроші в розмірі 930 млн. грн.", - сказав він.

Ісаєнко повідомив, що міністерство сьогодні проводить в регіонах моніторинг об'єктів, раніше відібраних за даною програмою.

Реклама:

"Головне завдання нашого моніторингу - чи варто укладати інші договору і що діється з тими об'єктами, за якими укладені договори і гроші проплачено", - сказав він.

Заступник міністра також відзначив, що в середу на засіданні уряду міністерство буде доповідати про результати проведеного моніторингу і буде прийматися рішення чи варто укладати ще договори.

"Є маса об'єктів із ступенем готовності 70% і вище. Але треба їх за два місяці добудувати, тому ми сьогодні визначаємо можливість укладення договорів і оплати грошей за договорами по об'єктах, які вже пройшли. Залежно від нашого моніторингу, в середу буде прийнято рішення , чи будемо ми ще щось брати чи ні", - сказав він.

За словами Ісаєнка, на сьогоднішній день з 204 відібраних об'єктів забудовники десь чотирьох об'єктів відмовилися укладати договори про викуп у них житла, мотивуючи це тим, що вони не встигнуть завершити будівництво у встановлені терміни до 25 грудня 2009 року, а в такому випадку з забудовника стягуються штрафні санкції.

Вартість викупу житла залежно від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн. за 1 кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: