Литовченко відмовився очолити Vimpelcom Ltd

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 18:26

Президент ЗАТ "Київстар GSM" Ігор Литовченко не має наміру брати участь у керівництві Vimpelcom Ltd, яка створюється для управління активами "Київстару" і російського ВАТ "Вимпєлком".

Про це він сказав на зустрічі з журналістами в Шеньчжене в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Мені більше подобається працювати (в телекомунікаційній компанії), ніж сидіти в кабінеті ...", - зазначив він.

Щодо перспектив своєї подальшої роботи в операторі у зв'язку з об'єднанням компанії з ВАТ "Вимпєлком" Литовченко повідомив, що у нього і його команди терміни контрактів закінчуються в кінці 2011 року.

"До цих пір точно буду керувати", - додав він.

Литовченко займає пост президента "Київстару" з 1996 року.

Керівник оператора також висловив своє задоволення оцінкою вартості "Київстару" акціонерами у співвідношенні з "Вимпєлкомом".

"Це дуже гарна оцінка (1 до 3,4 в структурі вартості нової об'єднаної компанії), з огляду на кількість активів "Вимпєлкому" і нашу одну компанію", - додав він.

Як повідомлялося, акціонери Telenor і російська "Альфа-груп" після багаторічного конфлікту домовилися про об'єднання своїх пакетів "Вимпєлкома" і "Київстара" у новій компанії VimpelCom Ltd. з лістингом на NYSE."

Альфа-груп "одержить 43,9% голосів у новій компанії, Telenor - 35,4%, free float складе 20,7%.

Рада директорів об'єднаної компанії буде складатися з дев'яти осіб - по три представники "Альфи", Telenor і незалежні акціонери. Права "вето" у обох основних акціонерів не буде.

Реклама:

Головою ради буде незалежний директор, якщо "Альфа" і Telenor не приймуть іншого рішення. Гендиректор нової компанії буде незалежним від основних акціонерів, за нього повинно бути віддано не менше шести з дев'яти голосів на раді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!