"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилишин чекає нового інвестиційного циклу у 2010 році

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 12:32

Продовження позитивних тенденцій кінця 2009 року, зменшення структурних диспропорцій будуть закладати позитивний фундамент для розвитку в наступні роки.

Таку думку міністр економіки Богдан Данилишин виклав у статті в урядовому виданні "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

На його думку, у 2010 році економічне зростання прогнозується на рівні 3,7%.

Глава Мінекономіки відзначає, що в 2010 році можна чекати на початок нового інвестиційного циклу за рахунок відновлення інвестиційного попиту.

Реклама:

Зокрема передбачається: залучення близько 40 млрд. гривень на реалізацію проектів з підготовки проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (з них близько 66% будуть становити кошти приватних інвесторів), приток прямих іноземних інвестицій (чистий приріст прогнозується на рівні 8 млрд. гривень); поступова активізація підприємницької діяльності.

"Приріст промислового виробництва прогнозується на рівні 2,9%. Значний вплив на його динаміку зробить машинобудування з темпом приросту 5%. Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції зросте на 7%, продукції харчової та металургійної промисловості - на 3% кожна", - відзначає Данилишин.

За словами міністра, збалансованість попиту і пропозиції дасть можливість закріпити стриману інфляційну динаміку.

"Цьому сприятиме виважена бюджетна політика - через підтримку необхідного балансу між розширенням видаткової частини бюджету на соціальні потреби і фінансування витрат розвитку. Свій позитивний внесок зробить монетарна політика - за рахунок стриманого розширення грошової пропозиції", - вважає Данилишин.

"Підсумовуючи, можна стверджувати, що в 2010 році повинні сформуватися позитивні тенденції та стимули для подальшого довгострокового економічного зростання на основі усунення диспропорцій розвитку та зміцнення конкурентоспроможності української економіки", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: