Україна "дружитиме" митницями з Росією і Вірменією

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:16

Державна митна служба України підписала договори про співпрацю з митними адміністраціями Російської Федерації та Вірменії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Держмитслужби.

Договір з митною адміністрацією Російської Федерації передбачає співробітництво у сфері проведення досліджень товарів при проходженні митного контролю та оформлення.

Двосторонній міжвідомчий договір з митною адміністрацією Вірменії регулює питання обміну митною статистичною інформацією. Його реалізація дозволить оперативно зіставляти дані експортних та імпортних декларацій по одній і тій же зовнішньоекономічної операції, що, у свою чергу, унеможливить спроби мінімізувати порушень митного законодавства двох країн.

Реклама:

Документи про співпрацю були підписані в ході роботи Ради керівників митних служб країн-учасниць СНД, який розпочався 6 жовтня в Казані (Росія). Українську сторону представляв голова Держмитслужби Анатолій Макаренко.

Крім того, були обговорені питання інвентаризації міжнародно-правової бази СНД у митній сфері, інформаційного обміну, підготовки кадрів для митних служб, порядок взаємодії при зіставленні даних митної статистики взаємної торгівлі і результати діяльності робочої групи з питань вдосконалення методики та технології проведення статистичних зіставлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: