Авторинок відновиться до 2013 року

Четвер, 8 жовтня 2009, 17:53

Період 2009-2010 років стане дуже складними для автовиробників.

Про це попереджає виконавчий директор Volkswagen, пише видання "Дело".

Автомобільні ринки всього світу досягнули докризових рівнів до 2013 року, заявив головний виконавчий директор Volkswagen Мартін Вінтеркорн.

За словами Вінтеркорна, в 2009 році падіння продажів продовжиться.

Ринок скоротиться до 49 мільйонів автомобілів, або на 17% у порівнянні з докризовим максимумом.

На думку Вінтеркорна, відновлення в наступному році також не гарантоване. У 2007 році в світі було продано близько 59,2 мільйонів легкових та малотоннажних вантажних автомобілів, за даними IHS Global Insight.

"Цілком очевидно, що 2010 стане дуже складним роком", - сказав голова одного з найбільших автовиробників світу.

"З'являється все більше ознак, що найгірше у нинішній кризі ми, можливо, і пережили, але нам буде потрібно багато часу на відновлення", - вважає Вінтеркорн.

У той же час у серпні Volkswagen вдвічі зменшив прогноз падіння продажів за підсумками 2009 року, завдяки зростанню попиту в Німеччині та Китаї - двох ключових ринках для компанії.

Раніше повідомлялося, що Volkswagen збільшив продаж автомобілів на американському ринку у вересні на 1,5% у порівнянні з вереснем 2008 року завдяки державній програмі обміну старих автомобілів на нові "cash-for-clunkers" ("готівку за автомотлох").

Нагадаємо також, в цілому в Європі автопродажі в серпні виросли на 3% після підвищення на 2,8% у липні завдяки заходам стимулювання автомобільного ринку в Німеччині, Франції, Великобританії та Італії.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: