Тимошенко: Родовід Банк - сильний банк

Четвер, 8 жовтня 2009, 15:46

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконана, що Родовід Банк в змозі впоратися з навантаженням після переведення до нього активів і пасивів Укрпромбанку.

Про це вона сказала на брифінгу в Чернівецькій області, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Родовід Банк - сильний банк. Після того, як його націоналізувала держава, він абсолютно нормально забезпечує всі платежі і тому люди будуть захищені", - зазначила прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, 6 жовтня Кабмін затвердив рішення про переведення зобов'язань вкладників та активів Укрпромбанку до Родовід Банку.

Реклама:

У секретаріаті президента критикують це рішення, порівнюючи його з альянсом "двох калік": більш доцільним був би переклад вкладників Укрпромбанку в більш потужний Державний ощадний банк України.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18 місце (9,47 млрд. грн.) серед 184 банків, що діяли в країні.

Родовід Банк на початку липня за розміром загальних активів займав 23 місце (8,73 млрд. грн.). Голова правління банку Сергій Щербина вважає, що для розрахунків із вкладниками Укрпромбанку, установі потрібна додаткова рекапіталізація і пом'якшення резервних вимог.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!