Проект бюджету-2010 не відповідає законодавству?

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:57

Положення проекту бюджету на 2010 не відповідають часто законам і Конституції України.

Про це заявив голова бюджетного комітету Микола Деркач під час розгляду проекту Бюджету на 2010 рік.

Він повідомив, що проект бюджету мав розглядатися парламентом ще 22 вересня, але через блокування не відбулося ні розгляду, ні засідань бюджетного комітету.

"Через відсутність кворуму засідання комітету тричі не відбувалося. Тому комітет не мав можливості прийняти рішення щодо відповідності проекту бюджету конституції та бюджетному кодексу", - заявив Деркач.

Реклама:

Водночас він наголосив, що вивчення проекту показало, що окремі його положення суперечать чинному законодавству, зокрема бюджетному кодексу.

"Потребують зміни статті 48, 78,79 щодо надання права Кабінету міністрів здійснювати витрати державного бюджету понад затверджений обсяг", - зазначив Деркач.

"Зазначеними статтями та статтями 11 і 80 дозволяється уряду здійснювати понадпланово державні запозичення і відповідно коригування державного боргу", - нагадав він.

Крім того Деркач вказав на те, що вказання запозичень різними сумами в різних валютах не дає можливості чітко визначити загальну суму боргу, а прогнозні курси валют в законопроекті не оприлюднюються.

"Пунктами 47, 48 передбачено визначити джерела стабілізаційного фонду частин податку на додану вартість та частину податку на прибуток загалом 6,8 мільярда гривень без визначення критеріїв відрахувань. Такі положення не відповідають статті 13 бюджетного кодексу", - заявив глава комітету.

Він також наголосив, що окремі показники бюджету не підтверджені відповідними розрахунками.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!