Тимошенко просить Україну ігнорувати "агресивного" Міллера

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:27

У 2010 році Україна має намір купувати у Росії стільки газу, скільки їй буде необхідно.

Про це заявила журналістам прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи заяву голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера про те, що наступного року російська компанія не планує скорочувати обсяг постачання газу в Україну.

Вона наголосила, що угодою, ухваленою між НАК "Нафтогаз" та ВАТ "Газпром", передбачено відхилення на 20% або у сторону збільшення обсягів споживання газу, або у сторону зменшення, повідомляє прес-служба уряду. 

"Я хочу, щоб ви не реагували ні на які агресивні заяви: Україна, незважаючи на кризу, вчасно розраховується за природній газ, розраховується вчасно і в повному обсязі", - заявила Тимошенко.

Реклама:

Прем'єр-міністр зазначила, що уряд докладає для цього максимум зусиль, і це в умовах, коли облгази та теплокомуненерго не сплачують за газ у повному обсязі.

За словами Тимошенко, Україна розраховується за газ з Росією внутрішніми ресурсами: "Ми не йдемо ні на які великі запозичення. Ми намагаємося вирішувати своїми українськими можливостями".

Голова уряду зауважила, що Україна замовить на наступний рік той обсяг газу, який буде необхідний для споживання: "І це буде значно менше, ніж у попередні роки, тому що ми скорочуємо споживання природного газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!