"Газпром" намагається викупити український медіаактив

Четвер, 8 жовтня 2009, 10:00

Дочірня структура "Газпрому" - "Газпром-медіа" розглядає можливість купівлі 51% оператора супутникового телебачення "Поверхность +".

Як стало відомо, дочірній компанії російської газової монополії "Газпром-медіа" вже належить конкурент "Поверхності" - оператор "НТВ-Плюс", і у разі об'єднання компанія стане лідером ринку, пише видання "Комерсант-Україна".

"Газпром-медіа" може стати співінвестором групи компаній "Поверхность", що володіє оператором супутникового телебачення "Поверхность +" і кількома спортивними каналами, повідомило інформоване джерело на медіаринку.

За словами іншого джерела, близького до акціонерів "Поверхності", "Газпром-медіа" вже включена до списку компаній, які беруть участь у тендері із залучення стратегічного інвестора, що проводиться ІК Concorde Capital.

Власник 60% "Поверхності" Віктор Самойленко і голова департаменту інвестиційно-банківських послуг Concorde Capital Віталій Струков не підтвердили, але й не спростували цю інформацію.

У прес-службі "Газпром-медіа" від коментарів відмовилися.

Група компаній "Поверхность" володіє телеканалами "Спорт 1", "Спорт 2", "Спорт 3", "Спорт 4" та "Спорт HD". З червня 2008 року надає послугу супутникового телебачення "Поверхность +". Володіє правами на трансляцію в Україні матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи до 2012 року.

У серпні цього року Віктор Самойленко продав 40% компанії ISTIL Group. Операція, яка оцінювалася в 60 млн. дол., передбачає опціон ISTIL на збільшення частки до 55%.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: