"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заборонив продаж держпакету "Аеросвіту"

Середа, 7 жовтня 2009, 20:44

Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою призупинив продаж приналежних державі 22,3941% пакету акцій ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформоване джерело на ринку.

За словами співрозмовника агентства, суд прийняв таке визначення як запобіжний захід за позовом інвестиційної компанії "Он-лайн капітал" до Фонду державного майна.

Разом з тим, прес-секретар ФДМ Ніна Яворська сказала агентству, що не може ні підтвердити, ні спростувати це повідомлення, тому що не володіє інформацією з цього питання.

Реклама:

Як повідомлялося, відібране Фондом держмайна ЗАТ "Консалтингова фірма "Острів" оцінило зазначений пакет "АероСвіту" до 17,003 млн. гривень, після чого акціонери отримали від ФДМ пропозицію про його викуп пропорційно їх частці у статутному капіталі компанії.

Після цього український бізнесмен - співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що є акціонером "АероСвіту" і вважає зазначену ціну заниженою в 10-12 разів.

Одночасно ІК "Он-Лайн Капітал" повідомила про бажання придбати держпакет акцій "АероСвіту" за 35 млн. гривень, після чого третя в країні авіакомпанія "Дніпроавіа" заявила про готовність заплатити за нього 232 млн. гривень.

У свою чергу ФДМ пояснив, що про продаж стороннім інвесторам може ітися лише у випадку, якщо нинішні акціонери "АероСвіту" відмовляться від свого права на купівлю держпакета.

ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" створено в 1994 році. За даними компанії, 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна (22,3941%), ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: