"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвесторам сподобалася пропозиція "Нафтогазу" - Мінфін

Середа, 7 жовтня 2009, 20:08

Іноземні інвестори позитивно реагують на пропозицію Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про реструктуризацію єврооблігацій на 500 млн. доларів під державні гарантії, але говорити про результати цього процесу ще рано.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець, який брав участь у роботі відповідної української делегації в Лондоні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Деякі інвестиційні фонди вже усно сказали нам: так, ми будемо брати участь ... (але) рано говорити про якісь попередні результати", - сказав він.

Кравець уточнив, що попередні результати про те, чи вдається "Нафтогазу" заручитися підтримкою мінімум 75% власників єврооблігацій, будуть відомі 9 жовтня.

Реклама:

Заступник міністра фінансів нагадав, що інвестори, які подали заявки про згоду на реструктуризацію до цього терміну, зможуть обміняти 100% боргу, тоді як ті. хто зробив це у період з 9 по 15 жовтня, отримають можливість обміну лише 95% боргу.

Кравець додав, що збори власників єврооблігацій, які приймуть остаточне рішення з пропозицією про реструктуризацію, намічено на 19 жовтня.

"20 числа ми зможемо сказати, як відбувся процес заміни інструменту", - підкреслив заступник міністра.

За його словами, паралельно ведуться також переговори щодо двосторонніх зовнішніх кредитів, отриманих "Нафтогазом" від Deutsche Bank, Credit Suisse і Depha Bank, які також пропонується реструктуризувати на загальних з єврооблігаціями умовах.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій на 500 млн. доларів обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних.

"Нафтогаз" 30 вересня, в день погашення облігацій, виплатив за ним лише відсотки на загальну суму близько 20,3 млн. доларів.

Борг НАК перед Depha Bank становить близько 220 млн. доларів, Credit Suisse International - близько 550 млн. доларів і Deutsche Bank - близько 395 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!