Фондовий ринок "розвернувся" вниз

Середа, 7 жовтня 2009, 18:43

Згідно з результатами торгів у середу, основні українські індекси зафіксували падіння.

Індекс ПФТС впав на 0,71%, до рівня 592,66 пункту, індекс UX, який розраховується "Українською біржею", опустився на 1,63%, опинившись на рівні 1430,63 пункту. У той же час UAI-50 додав 0,21%, досягнувши позначки 40,18 пункту. повідомляє FundMarket.

На ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВДП, було укладено 211 угод. Обсяг торгів склав 23 млн. гривень. На "Українській біржі" - 2159 угод, обсяг торгів - 48 млн. гривень.

Українські індекси "розвернулися" в середині дня слідом за європейськими. До 14:00 індекс UX вже впав нижче вчорашнього закриття і так до кінця дня не зміг продемонструвати зростання.

Реклама:

Через деякий час, індекс ПФТС як і UX, впав нижче вчорашніх показників.

Після початку падіння активність торгів на обох біржах почала зростати, що говорило про намір "ведмедів" нарешті відібрати першість на ринку. Причому, на ПФТС різко зросла і кількість торгованих емітентів: зафіксуватися гравці вирішили не тільки по "ліквідний".

Якщо в першій половині дня українські індекси наслідували більше динаміку російського ринку, у другій половині на них більше позначився негатив Європи, російські ж інвестори закінчують день в значному "плюсі".

Серед українських паперів найбільшу стійкість від продажів на УБ продемонстрували акції "Укрнафти" (без змін), Стахановський ВСЗ (+5,04%) і Сумське НВО ім.. Фрунзе (+3,75%). Практично всі інші ліквідні папери зазнали масових продажів і фіксації прибутку по них.

Серед "постраждалих" секторів можна виділити банківський: "Укрсоцбанк" (-6,86%), "Банк Аваль" (-4,76%) і "Форум" (-1,96%).

Мабуть, інформація щодо ліквідації "Укрпромбанку" вплинула на гравців. Крім того, на акціях банків позначилося падіння гривні на міжбанку.

Найменше знизилися в ціні акції "металургів": Алчевський меткомбінат (-1,89%), Єнакієвський метзавод (-1,02%), "Азовсталь" (-1,06%). Максимальне для сектора зниження сьогодні показують акції ММК ім. Ілліча (-10,85%). У той же час ростуть акції Маріупольського важмаш (+7,11%).

Максимальне зростання сьогодні зафіксовано з акцій ДМЗ ім. Петровського, які на ринку котирувань виросли на 19,04%. Найбільше падіння сьогодні зафіксовано з акцій "Мостобуду" (-11,43%).

На ПФТС ситуація також складається на користь "ведмедів".

Найбільше падіння показують банки, галузевий індекс яких упав на 1,84%. Акції АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" і ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" впали на 6,86% і 3,23% відповідно. Хоча акції OАО КБ "Форум" піднялися на 6,59%.

Різноспрямований рух був характерний і для акцій сектора металургії. Падають цінні папери ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" на 0,52%, а також ВАТ "Запоріжсталь", на 84,21% в технічній угоді, однак ростуть акції ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов", на 9,38% і ВАТ "Алчевський металургійний комбінат", на 0,98%.

Максимальне падіння зафіксовано на біржі з акцій концерну "Галнафтогаз" (-86,67%). Максимальне зростання показали акції ВАТ "Дніпропетровський трубний завод" (+50%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!