"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа інвестує 50 мільярдів євро у нову енергетику

Середа, 7 жовтня 2009, 18:30

Європейська комісія у своєму комюніке закликала європейське співтовариство забезпечити додаткові 50 млрд. євро інвестицій в нову енергетику в період з 2010 до 2020 року.

Таким чином, ідеться про збільшення щорічних інвестицій в нові енерготехнологій майже утричі - з 3 млрд. євро до 8 млрд. євро, пише газета "Взгляд".

Заклик адресований як керівництву країн ЄС, так і бізнес-спільноті.

"Необхідно використовувати всі джерела фінансування як на національному, так і на загальноєвропейському рівні, включаючи державний і приватний сектори, для реалізації Стратегічного плану ЄС з енергетичних технологій", - підкреслюється в заяві.

Реклама:

Для забезпечення синергії зусиль державних і приватних інвесторів, а також наукової спільноти у розробці та впровадженні нових енерготехнологій Єврокомісія створює нову онлайнову інформаційну систему SETIS, яка міститиме значний обсяг інформацію про дослідження і розробки в області нових енерготехнологій, останні прогнози і статистичні дані в цій області.

Єврокомісія зазначає, що робота з енергозбереження та впровадження нових джерел енергії буде не тільки сприяти зниженню енергозалежності ЄС, розвитку промисловості і створенню нових робочих місць, а й дозволить реалізувати стратегічну мету ЄС по боротьбі з потеплінням клімату.

ЄС має намір довести рівень альтернативних джерел енергії, таких, як енергія вітру, сонця, припливів, використання біопалива, до 20% від усього енергоспоживання спільноти.

ЄС також планує до 2020 року скоротити рівень викидів парникових газів в атмосферу на 20% у порівнянні з показниками 1999 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!