Мінфін триматиме ставки за ОВДП на нинішньому рівні

Середа, 7 жовтня 2009, 15:27

Ставки за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) на рівні 21-22% влаштовують Міністерство фінансів і цікаві для комерційних банків.

Про це заявив заступник міністра фінансів Андрій Кравець, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це ми можемо утримувати", - сказав він.

За словами Кравця, інтерес до ОВДП з боку банків росте на тлі низької кредитної активності.

Реклама:

Заступник глави Мінфіну нагадав, що 6 жовтня міністерство розмістило ОВДП на 1,668 млрд. гривень з термінами обігу від півроку до трьох років. Середньозважений рівень прибутковості держоблігацій склав 20-24,63%.

Кравець відзначив, що отримані від розміщення ОВДП 6 жовтня 682 млн. гривень будуть направлені на фінансування підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

У цілому з початку року, за даними заступника міністра, Мінфін розмістив ОВДП на суму понад 13 млрд. гривень.

На ринкових умовах держоблігації розміщуються з травня 2009 року: середня ставка по ОВДП у 2009 році становить близько 12%, тоді як при ринкових розміщених - 17,7%.

Кравець зазначив, що жовтень є складним місяцем з точки зору погашення внутрішніх держоблігацій, і зокрема, 7 жовтня Мінфін повинен направити на погашення ОВДП 1,5 млрд. гривень.

"Ми заплатимо це сьогодні. Це великий сигнал банкам", - додав він.

За його словами, саме з необхідністю розрахунків за внутрішніми зобов'язаннями пов'язане збільшення ставки по ОВДП в ході первинного розміщення 6 жовтня до рівня, близького до 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: