НКРЕ знизила ціну газу для заводу Фірташа

Середа, 7 жовтня 2009, 15:08

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) включила ВАТ "Рівнеазот" до переліку підприємств-виробників мінеральних добрив, гранична ціна на газ для яких знижена на 16,6% - до 1,584 тис. гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання і витрат на реалізацію імпортного газу НАК "Нафтогаз України").

Про це заявив голова НКРЕ Валерій Кальченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Рівнеазот" буде купувати природний газ за пільговою ціною з 1 жовтня.

У той же час голова комісії не став уточнювати, коли НКРЕ ухвалила відповідне рішення.

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕ в середині серпня вирішила знизити граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виробляють азотні мінеральні добрива, на 16,6% - до 1,584 тис. гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання і витрат на реалізацію імпортного газу НАК "Нафтогаз України").

До переліку увійшли п'ять з шести таких підприємств, після чого "Рівнеазот" заявив про дискримінаційне ставлення влади до нього. Компанія також повідомила, що борг держави перед ним з відшкодування ПДВ до кінця серпня перевищив 50 млн. гривень, у тому числі прострочений - 24,7 млн. гривень.

На початку жовтня Кабінет міністрів рекомендував НКРЕ також включити "Рівнеазот" до переліку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: