"Газпром" пропонує витягнути з газу максимум

Середа, 7 жовтня 2009, 10:36

"Газпром" закликає всіх учасників газового ринку об'єднати свої зусилля в інтересах повноцінного розвитку галузі.

Про це заявив голова російського концерну Олексій Міллер на Світовому газовому конгресі в Буенос-Айресі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що "Газпром" бере активну участь в більшості спільних ініціатив країн-виробників газу, зокрема, підтримує становлення Форуму країн - експортерів газу.

"Однак координації дій найбільших експортерів газу недостатньо. Необхідна інтеграція зусиль усіх зацікавлених учасників газового ринку. Адже незважаючи на очевидні переваги природного газу перед іншими видами палива не варто думати, що його роль у світовому енергетичному балансі гарантована", - зазначив Міллер.

"Ми вважаємо, що всім нам, хто зацікавлений у розвитку газової галузі, необхідно активніше впливати на формування моделі розвитку світової енергетики", - заявив глава" Газпрому ".

Міллер підкреслив, що природний газ з точки зору енергетичної безпеки є найнадійнішим джерелом енергії в піковому режимі в порівнянні з будь-якими іншими, включаючи атомну, сонячну, вітряну і гідроенергетику.

"Ніхто не може гарантувати, що вдасться задовольняти пікові навантаження за допомогою поновлюваних джерел енергії", - зазначив він.

Голова "Газпрому" відзначив, що газовикам важливо переконати громадськість у необхідності врахування повного комплексу чинників, що визначають баланс екологічних та енергетичних чинників.

Реклама:

На його думку, ще одне найважливіше питання, займатися яким потрібно спільно в рамках Світового газового союзу, - це формування світового балансу газу як основного документа для довгострокового планування в масштабах всієї газової промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!