ЖКГ до опалювального сезону не підготували?

Середа, 7 жовтня 2009, 09:10

Заяви прем'єра Юлії Тимошенко про стовідсоткову готовність підприємств ЖКГ до опалювального сезону неправдиві.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Олександр Попов інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Звіт Тимошенко про стовідсоткову готовність ЖКГ України до опалювального сезону - це чергове введення в оману всього суспільства", - сказав регіонал.

Зокрема, він зазначив, що відсутність необхідного фінансування з місцевих бюджетів ставить під сумнів можливість надійної експлуатації технічного обладнання та інженерних мереж у зимовий період.
    
Крім того, за словами Попова, заплановані у державному і місцевих бюджетах витрати не забезпечують в повному обсязі розрахунки бюджетних організацій за спожиті житлово-комунальні послуги.
    
"Підприємства втрачають можливість своєчасно розраховуватися за спожиті енергоносії і без додаткової підтримки працювати стабільно не можуть", - підкреслив депутат.
    
Він також повідомив про те, що станом на 1 жовтня цього року на складах теплоелектростанцій не сформовані у достатній кількості запаси вугілля і мазуту.
    
"Запаси мазуту складають 45,3 тис. тонн, або на 69% менше торішніх запасів", - зазначив регіонал.

"Непокриті потреби ТЕЦ у вугіллі і відсутність 10-денного запасу мазуту на кожній тепловій електростанції загрожують стабільній роботі об'єднаної енергетичної системи України і можуть зірвати поставки електроенергії до країн Східної та Західної Європи", - констатував Попов.
    
На його думку, ці та інші обставини збільшують ризик ефективної підготовки до опалювального сезону.

Українська правда

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!