"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порушено справу щодо незаконного списання 40% акцій БТА Банку

Вівторок, 6 жовтня 2009, 18:49 -

Відділ внутрішніх справ Шевченківського району Києва 1 жовтня задовольнив заяву адвоката юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" на користь АТ "БТА банк" (Казахстан) і порушив кримінальну справу за фактом використання завідомо підробленого документа.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби юридичної фірми.

"З використанням підробленого протоколу з рахунку в цінних паперах АТ "БТА банк" (Казахстан) було списано майже 40% акцій БТА Банк (Україна). Підроблений протокол використовувався для введення в оману працівників нотаріату та судових органів", - ідеться у повідомленні.

Юрфірма також відзначає, що 15 і 28 квітня ВАТ "БТА Банк" (Україна), всупереч судовій забороні, провело загальні збори акціонерів, на яких голосували і 40% акцій, раніше списаних на користь чотирьох київських товариств з обмеженою відповідальністю.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, Генеральна прокуратура, виконуючи міжнародне доручення Генпрокуратури Казахстану, наклала арешт на цей пакет акцій, а БТА Банк (Казахстан) оскаржив рішення проведених зборів у Господарському суді Києва.

"На сфальсифікованому протоколі стоїть підпис екс-заступника керівника АТ "БТА Банк" Жаксилика Жарімбетова, який перебуває в міждержавному розшуку за низкою кримінальних справ, пов'язаних з розкраданням коштів банку", - резюмує прес-служба.

БТА Банк (Україна) заснований у 1992 році. За даними банку, на 1 квітня 2009 року його найбільшим акціонером був БТА банк (Казахстан) - 49,9883%.

Київський БТА Банк у квітні 2009 року повідомив, що казахстанський БТА Банк скоротив свою участь у статутному капіталі українського банку з 49,9883% до 9,9975%. Разом з тим казахстанський БТА Банк стверджує, що не скорочував частку в капіталі українського БТА Банку: операції були проведені без відома власника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: